hielspoorcentrum eindhoven

Podotherapeutische zolen

Tijdens het uitgebreide onderzoek worden uw voeten en uw manier van lopen bekeken. Een afwijkende stand of de manier van lopen kan namelijk de oorzaak zijn van uw klachten. In dat geval zullen wij podotherapeutische zolen aanmeten.

Een afwijkende stand of afwijkende manier van lopen zorgt voor vergrote spanning op de grote peesplaat onder de voet en kan hierdoor voor overbelasting en dus klachten zorgen. Met zolen worden de peesplaten ondersteund en ontlast. Dit bevordert in veel gevallen het herstel en is vaak cruciaal in het totale herstelproces.

Misschien heeft u in uw omgeving wel eens van iemand gehoord dat hij of zij met succes standaard zolen of gelhakjes heeft gebruikt. Als dit voldoende is om de klachten te verminderen is dat prima. Onze ervaring is echter dat een standaard zool onvoldoende steun geeft om de peesplaat optimaal te ontlasten. Elke voet is namelijk anders. Het looppatroon is ook bij iedereen verschillend. Kijk zelf maar eens op straat naar de manier van lopen van mensen. Vaak wordt iemand aan zijn of haar manier van lopen herkend. Dit geeft maar aan dat iedereen een eigen loopje heeft. Wij vinden het daarom belangrijk om u eerst uitgebreid te onderzoeken. Daarbij kijken we goed naar de stand van uw voeten en uw manier van lopen om zo eventuele afwijkingen in beeld te krijgen.

Als uit het onderzoek blijkt dat er sprake is van afwijkingen in de stand van de voeten of de manier van lopen dan zullen wij steunzolen aanmeten. Deze zolen worden aangemeten door middel van een 3D-scan van uw voeten. Steunzolen worden dus voor iedereen op maat gemaakt.

© Copyright - Hielspoorcentrum Eindhoven,