hielspoorcentrum eindhoven

Taping

Taping is een behandelmethode die effectief kan zijn bij hielklachten. Het kan de peesplaat ondersteunen waardoor die minder hard hoeft te werken. Dit kan verlichting van de klachten geven en geeft ondersteuning bij het herstel.

We gebruiken verschillende soorten tape: De bekende witte klassieke tape en de tegenwoordig veel gebruikte elastische medical tape.

Medical tape

Ter ondersteuning van een behandeling maakt Podotherapie Restiau veelal gebruik van medical tape. Deze elastische tape heeft dezelfde rekbaarheid als onze huid. Hiermee wordt de huid aangetrokken, zo wordt ons lymfestelsel gestimuleerd. Het lymfestelsel, dat net onder onze huid ligt, zorgt voor afvoer van afvalstoffen. Het aanbrengen van medical tape stimuleert daarmee de afvoer van afvalstoffen.

Medical tape zet geen gewrichten vast en beweegt gemakkelijk mee met bewegingen. Daarnaast is het ventilerend, huidvriendelijk, vochtbestendig en antiallergisch.

Deze tape kan enkele dagen op de huid blijven zitten. Vaak kan het langer blijven zitten op gebieden die weinig in beweging zijn, bijvoorbeeld op de rug. Op voeten blijft de tape minder lang zitten vanwege de vele bewegingen en transpiratie.

Effecten van Medical tape in het kort:

  • Activering/regulering van de bloedcirculatie en het lymfestelsel
  • Verbetering van de spierfunctie
  • Ondersteuning van de gewrichtsfunctie
  • Pijndemping

Eigenschappen van Medical tape:

  • Elastische, ademende, zelfklevende tape
  • Kwalitatief hoogwaardige katoen
  • Antiallergische acryl kleeflaag
  • Waterproof (douchen is mogelijk)

Witte klassieke tape

De witte klassieke tape is een tape die niet-rekbaar is. Deze tape kan bepaalde gewrichten vastzetten of bewegingen belemmeren. Het wordt bijvoorbeeld vaak ingezet bij klachten als gips geen optie is. Doordat de tape het bewegen van een bepaald gewricht zal belemmeren kan het klachten verminderen.

Klassieke witte tape wordt bij het sporten ook vaak preventief gebruikt om gewrichten en banden te beschermen.

Het is belangrijk dat u deze tape niet zelf plaatst! Bij verkeerd aanbrengen van de tape kunnen de klachten verergeren. Doordat de tape niet-rekbaar is kan het zorgen voor veel trekkracht aan de huid. Laat dit dus altijd aanbrengen door een deskundige.

© Copyright - Hielspoorcentrum Eindhoven,